O NAMA

STAGE Production je  jedna od najuglednijih producentskih, promoterskih i koncertnih agencija u regionu. Osnovana je u septembru 2000. godine u Sydney-u, da bi 2011. godine svoje sjedište premjestila u Sarajevo. Njen osnivač je producent  Adnan Mundžić. Glavna djelatnost firme je organizacija koncerata, turneja i pozorišnih predstava. STAGE Production je producirao i organizovao koncerte i turneje najvećim imenima regionalne pop-rock scene kao što su Dino Merlin, Goran Bregović, Bijelo Dugme, Bajaga i Instruktori, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Crvena Jabuka, Parni Valjak, Hladno Pivo, Željko Joksimović, Kemal Monteno, Hari mata Hari, Mladen Vojičić Tifa, Kiki Lesendrić i Piloti, Željko Bebek, Rambo Amadeus, grupa Bolero, Zoster, Regina, Nataša Bekvalac, Alen Islamović, Valentino i mnogi drugi.

Početkom 2017. godine, poslije gotovo 10 mjeseci pregovora, STAGE Production je okupio originalnu glumačku postavu kultne predstave AUDICIJA, te 5. oktobra iste godine, premijerom u Sarajevu, započeo svjetsku turneju. Za manje od godinu dana, u sklopu ove turneje, STAGE Production je organizovao 45 izvođenja ove predstave u 10 zemalja Svijeta.

Također, STAGE Production je producent i organizator muzičkog festivala LIVE STAGE, koji spada u jedan od najvećih muzičkih festivala u Bosni i Hercegovini. Održava se u julu mjesecu u Sarajevu, a okuplja najeminentnija regionalna imena pop-rock, hip-hop i elektronske muzike. U proteklih 20 godina, STAGE Production je organizovao i producirao preko 250 koncerata i koncertnih turneja.

 

O nama

PORTFOLIO

Portfolio

Copyright © 2021 STAGE Production | All Rights Reserved | Design: W.Design