FESTIVALI

LIVE STAGE

LIVE STAGE FESTIVAL je trodnevni ljetni muzički događaj koji se održava u Sarajevu. Spada u jedan od najvećih muzičkih festivala u Bosni i Hercegovini, a okuplja najeminentnija regionalna imena pop-rock, hip-hop i elektronske muzike. Bajaga i Instruktori, Crvena Jabuka, Zabranjeno Pušenje, Van Gogh, Hladno Pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Bombaj Štampa, Massimo Savić, Partibrejkers, Letu Štuke, grupa Bolero, Zoster, Regina, Atomsko Sklonište, After Affair, G.Edd, Atomi, samo su neki od izvođača koji su nastupili na ovom Festivalu. Festival se održava krajem jula na otvorenom, u srcu Sarajeva, na platou centra Skenderija, ispred kultne dvorane Mladih. Pored platoa centra Skenderija, festivalski prostor čine i parking centra Skenderija, te ulice Terezija, Skenderija i Hamdije Kreševljakovića.

Festival je podijeljen na tri segmenta, i to, MAIN STAGE na kojem nastupaju najeminentniji regionalni pop-rock izvođači, DEMO STAGE na kojem nastupaju mladi perspektivni bendovi, te ELECTRO STAGE na kojem nastupaju najpoznatiji regionalni DJ-evi. Za tri dana trajanja festivala, na istom nastupi oko tridesetak izvođača. Tokom trajanja festivala, u sklopu dnevnih aktivnosti, pod nazivom OPEN STAGE organizuju se razne radionice za mlade. Za tri dana trajanja, festival posjeti oko 90.000 posjetilaca (prosjećna dnevna posjeta oko 30.000) što Live Stage Festival svrstava u najposjećeniji muzički događaj u Bosni i Hercegovini.

POP ROCK MARATON

POP ROCK MARATON je bio petodnevni muzički događaj koji se održavao u pet gradova Australije, po jedan dan u Sidneju (Sydney), Melburnu (Melbourne), Brisbenu (Brisbane), Adelajdu (Adelaide) i Pertu (Perth). Bio je najveći muzički događaj kad su u pitanju muzička dešavanja za ljude sa prostora bivše Jugoslavije koji žive u Australiji. Okupljao je najeminentnija imena ex YU pop-rock scene. Dino Merlin, Bajaga i Instruktori, Bijelo Dugme, Crvena Jabuka, Zabranjeno Pušenje, Parni Valjak, Grupa Bolero, Valentino, Željko Joksimović, Nataša Bekvalac, samo su neki od izvođača koji su nastupali na ovom Festivalu.

Osnovan je 2008. godine, a bio je najposjećeniji muzički događaj kad su u pitanju nastupi i koncerti u Australiji izvođača iz bivše Jugoslaviji. Ugašen je 2011. godine kad je STAGE Production odlučio svoje sjedište iz Sidneja preseliti u Sarajevo. Pop Rock Maraton i danas drži rekord po posječenosti kad su u pitanju nastupi izvođača iz bivše Jugoslavije u Australiji.


Copyright © 2021 STAGE Production | All Rights Reserved | Design: W.Design