REGINA

GRUPA REGINA je osnovana 1990. u Sarajevu. Tri člana, Aleksandar Čović, Denis Čabrić i Bojan Milićević, osnovali su 1990. amaterski sastav, no problem im je stvarao nedostatak pjevača. Ubrzo su pronašli Davora Ebnera i iste godine Regina izdaje svoj prvi album, Regina. Autor tekstova sastava bio je Aleksandar Čović, a tekstovi su mu inspirirani irskim sastavom U2. S prvog albuma proizašli su hitovi kao što su "Spavaj", "Ne pitaj me" i "Kao nekada ona", a ubrzo su postali novom nadom muzičke pozornice na području bivše Jugoslavije.

Godine 1992. izdali su novi album, Ljubav nije za nas, ali ubrzo je sastav prekinuo s radom zbog početka rata u BiH. Iako je sastav prekinuo s nastupima, između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja s radom u Beogradu i izdaje albume Regina, Oteto od zaborava, Godine lete, Ja nisam kao drugi, Kad zatvorim oči i Devedesete. Od 2000., sastav više ne djeluje, sve do 2006. kada Čović obnavlja suradnju s pjevačem Davorom Ebnerom i tako je skupina ponovo formirana. Uskoro izdaju još jedan album, Sve mogu ja.

2009 godine BHT je objavila kako će Regina sa svojom pjesmom Bistra voda predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Moskvi. Pjesma je službeno predstavljena 1. marta 2009. godine. Izvučeni su za nastup u prvom polufinalu gdje su nastupali posljednji, 18. Uz još 9 zemalja, uspjeli su se kvalificirati u finale gdje nastupaju 12. U finalu su nakon zbrajanja glasova zauzeli izvrsno 9. mjesto sa ukupnih 106 bodova.

Iste godine izdaju svoj 10. studijski album po imenu Vrijeme je. Na albumu se, uz eurovizijsku, englesku i ruski verziju hita Bistra voda, nalazi još 10 novih pjesama. 2011. izdaju svoj 11. studijski album po imenu " Kad poludimo". Na albumu posebno se izdvajaju pjesme " Kad poludimo" za koju je snimljen spot sa poznatom beogradskom glumicom Ninom Janković, te pjesme " Ptico mala" u duetu sa Mladenom Vojičićem Tifom, i " Na Balkanu".

Regina

Copyright © 2021 STAGE Production | All Rights Reserved | Design: W.Design