Genijalni Van Gogh

Publika je preplavila plato Skenderije prvu noć Live Stage festivala kada su se horski pjevali hitovi popularnih grupa Zabranjeno Pušenje, Bolero i Bajage i Instruktora, a identičan prizor mogao se vidjeti i večeras. Okupljena publika neumorno je pjevala hitove odličnih muzičkih sastava koji su dali sve od sebe da prirede noć za pamćenje.

Drugu noć Live Stage Festivala otvorili su Jufkamental i Malter Ego, a oko 20h scenu su zapalili Red Hot Chili Peppers Tribute bend. Sjajnu atmosferu nastavili su Regina i Hladno Pivo, a oko ponoći započeo je nastup grupe Van Gogh, koji je završio skoro dva sata kasnije. Pred publiku su izašli u interesantnim šarenim kostimima, te su svirku otvorili pjesmama s novog albuma. Ipak, nešto kasnije su se mogli čuti i stari hitovi poput "Mama", "Anđele moj brate" i mnogi drugi.

Publiku sutra očekuje finalna noć festivala kada će nastupiti Brainswitch, Das Ist Walter, Bad Blues Band Bulevar, Zoster, Kiki Lesendrić & Piloti, te Crvena Jabuka koja će ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival.

Festival su podržali Federalno ministarstvo turizma i okoliša, Turistička zajednica KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Kantonalna uprava civilne zaštite, Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, kao i brojni sponzori.

Novosti

Copyright © 2021 STAGE Production | All Rights Reserved | Design: W.Design