Ludnica na Skenderiji

Kultna sarajevska grupa Zabranjeno Pušenje otvorila je prvi Live Stage, muzički festival koji će narednih dana u srcu Sarajeva okupiti popularne izvođače iz svih dijelova regije.

Članovi grupe Zabranje Pušenje na čelu sa Sejom Sexonom nastup su počeli pjesmom “Pos’o, kuća, birtija” nakon čega su se nizali brojni hitovi koji su obilježili karijeru ove kultne grupe, ali i pjesme sa novog albuma “Šok i nevjerica”.

“Bos ili hadžija”, “Guzonjin sin”, “Kažu mi da novog frajera imaš, Šokiraš me”, "Balada o pišonji i žugi", "Jugo 45", Karabaja” i “Kupi nas Ali” samo su neki od hitova koje je publika pjevala uglas sa članovima ove grupe. Koncert su u konačnici simbolično završili pjesmom “Fildžan viška”, nakod čega je na binu izašla grupa Bolero.

Noć su počeli pjesmom “Krčmarska Moskva”, a nakon toga su se nizali hitovi medju kojima su “O Jesenjinu”, “Dajana, “Na kraju slavlja”, “Galebovi”, “Pismo majci”, “Koščate ruke” i mnoge drugi. Publici su predstavili i “Avatarov grijeh”, naslovnu pjesmu s novog albuma koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Osim članova grupe Bolero, na sceni je bilo i 17 muzičara u orkestru.

Nakon što su odličnu atmosferu napravili Zabranjeno Pušenje i grupa Bolero, na sceni su se pojavili Bajaga i Instruktori, koji su dodatno svojim poznatim hitovima uveličali sjajnu muzičku noć.

“Drago mi je što smo večeras ovdje i što sviramo na Live Stage Festivalu, nekad u budućnosti ćemo se hvaliti što smo svirali baš na prvom izdanju”, rekao je Bajaga nakon što je otpjevao pjesmu “Dobro jutro”.

Nakon toga su se nizali hitovi koji su obilježili karijeru Bajage i Instruktora. “Berlin”, “Verujem, ne verujem”, “Kad hodaš” i “Godine prolaze” samo su neki od hitova koje je publika pjevala uglas s Bajagom.

“Ovdje smo prije nešto više od 35 godina odsvirali prvi koncert i to sa Zabranjenim pušenjem. Drago mi je što smo večeras opet tu s našim drugarima”, rekao je gitarista Žika Milenković.

Iza nas je prvi dan muzičkog festivala Live Stage na kojem će u trodnevnom programu nastupiti 27 poznatih imena iz svijeta pop, rock i elektronske muzike.

Novosti

Copyright © 2021 STAGE Production | All Rights Reserved | Design: W.Design